Om oss

Vem står bakom Rubytuesday.se?

Denna sajt är för alla The Beatles-fantaster som inte kan få nog av deras musik. Jag som ligger bakom sidan heter Jan Sjölund, och jag har alltid haft ett intresse för The Beatles. Så långt jag kan minnas har jag lyssnat på musiken och än idag är det den musiken som rullar när jag kör bil, tränar eller är på jobbet och vill jobba ostört med hörlurar. Från början har jag en ekonomisk bakgrund med en magisterexamen i nationalekonomi från Lunds universitet och med studier i internationell ekonomi och handel från University of San Diego. Jag var bosatt i San Diego i soliga Kalifornien under 4 år och spelade under den tiden också basket i universitetets lag. Hemkommen till Sverige skaffade jag mig arbetslivserfarenhet från finansvärlden med arbete hos främst SEB och låneförmedlaren Consector.

 

Det var min erfarenhet från den klassiska låneindustrin och bankvärlden hos SEB som låg till grund för intresset att skapa en smartare och mer effektiv låneverksamhet i Sverige. Tillsammans med ett gäng drivna entreprenörer och finanshajar valde jag att gå sin egen väg och starta låneförmedlaren Consector i början av 2010-talet. Consector är idag en av Sveriges största privata låneförmedlare med finansmännen Jonas Rydberg och Pontus Holgersson vid rodret, och jag har valt att röra mig mer mot andra spännande marknader.

 

Numera arbetar jag inom elektronikbranschen och har en stor e-handel med elektroniska produkter. Tack vare sin mors italienska påbrå och föräldrarnas levande engagemang i familjeföretaget, har jag växt upp med företaget. Jag och min bror Peter, som idag fungerar som intern revisor inom bolaget, har gedigen insikt i företagets alla delar och inser fördelarna med långsam expansion, fokus på internetbaserade lösningar och vikten av att behandla personal och distributörer med respekt och vänlighet. Som det familjeföretag det är har företaget en stabil värdegrund med italienska rötter att vila på, och målet är att de numera drygt 350 medarbetarna ska känna sig sedda och hörda på en daglig basis. Företaget erbjuder fantastiska produkter med konkurrenskraftiga priser, men utan sina anställda är man inte mycket värda – ett motto som jag i högsta grad lever efter och praktiserar dagligen i mitt ledarskap.

 

Idag lägger jag stor vikt vid att expandera internet handeln och att bli mer verksamma och synliga online. Företaget inser fördelarna med att kunna kommunicera och sälja direkt till slutkunden, vilket gör att man kan kapa led i distributionskedjan och därmed erbjuda lägre priser för samma förstklassiga produkt. Slutkunden får också ett ökat mervärde när hen erbjuds direkt kontakt med produktionsleden, och kommunikationen blir rakare och i många fall ärligare, vilket gör att Microstore får höra slutkundens omdöme direkt och kan justera sina produkter, priser och erbjudanden efter önskemål och behov.

Genom att vara tidigt ute med internetbaserad handel och kommunikation har vi som företag en god grund att bygga på, och företaget fortsätter att expandera. Idag ligger företagets huvudkontor i Stockholm och företagets drygt 350 anställda finns spridda mellan kontoret i Stockholm och kontor i Norge och Danmark. Produktionen förflyttades under 1970-talet från Italien till norra Europa, och trots företagets starka förankring i Italien är den primära marknaden idag norra Europa med Skandinavien i täten.

 

Exporten sker via distributörer till främst europeiska kunder, och direkt till slutkund via internet shopping. Målet är att företaget under de kommande åren ska utveckla sin B2C verksamhet med hjälp av internetbaserade lösningar, för att kunna pressa leverantörs- och distributionskostnaderna och erbjuda ännu lägre priser till slutkonsumenten.

 

Företaget har en 100 års historia i ryggen och med oändliga möjligheter framför sig. Jag är mycket stolt över att ha varit delaktig i både Consector och nu även detta framgångsrika elektronikföretag. Denna sajt om The Beatles är som ni säkert förstår enbart en hobby och jag kommer uppdatera när tiden räcker till. Jag är en relativt upptagen person och när jag inte arbetar, är på affärsresor och samverkar med andra aktörer inom branschen har jag även en familj att tänka på. Jag är en stolt trebarnspappa, då jag har tre döttrar vid namn Veronica, Elsa och Ingrid. Jag är dessutom mycket förälskad i min underbara fru Elisabeth som stöttar mig i allt, trots att jag inte är hemma särskilt ofta har jag en familj som ger mig full support för alla mina projekt. Men när jag inte arbetar och är upptaget med arbetsrelaterade aktiviteter brukar jag ägna mig åt att laga mat, spela basket, titta på fotboll och lyssna på The Beatles.

 

Jag känner att mina tidigare sysselsättningar bidragit till mycket positivt, min tid på Consector var mycket givande och jag fick en bättre inblick i finansbranschen. Consector är ett företag som jag stolt kan säga att jag arbetat för och värdegrunden i företaget är felfri. Det prioriteras rätt saker och kunden är alltid i största fokus, du som kund får den hjälp som du behöver vid lån och detta helt kostnadsfritt. Det kan ju inte bli bättre än så. Men i och med att jag alltid påbörjar nya projekt blir det ibland lite för mycket, därför var jag tvungen att avstå från vissa arbeten och därför beslutade jag att sluta på Consector.

 

Numera försöker jag lägga mer tid åt min familj vilket både jag och min fru samt döttrar uppskattar, tidigare har jag jobbat så mycket att tiden ej har funnits åt familjen. Men nu är det ändring på det och jag avstår numera samtliga projekt för att istället kunna ägna mig åt dem jag älskar. Men detta är bara tillfälligt då jag sedan kommer återgå till mina vanliga arbetsrutiner. Jag älskar helt enkelt att jobba och hålla igång projekt!